Paddon nahradí Sorda v továrním Hyundai v Austrálii

iM2, 16. srpna 2015, 10:32 Aktualizováno 16.8.2015, 12:21 Google+

Tovární tým Hyundai se rozhodl pro soutěž v Austrálii k výměně na pozici druhého jezdce továrního týmu. Dani Sordo uvolní své místo Haydenovi Paddonovi, který má s touto specifickou šotolinovou soutěží více zkušeností (vloni ji jel s i20 WRC).

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Paddon, Hayden

Paddon, Hayden | foto: Hyundai Motorsport/McKlein

Sdílejte článek

"Pečlivě jsme o tomto kroku uvažovali a došli jsme k závěru, že pro tuto jedinou soutěž změníme jezdecké obsazení v našem týmu. Hayden nás z toho důvodu může lépe podpořit v boji o titul vicemistrů mezi výrobci. Hayden tuto soutěž dobře zná a jeho poslední výkony na šotolině ukázaly, že nám může pomoci," říká týmový šéf, Michel Nandan.

Dani Sordo jel v Austrálii naposledy v roce 2009, v roce 2010 se jelo na Novém Zélandu. Tým MINI (2011-2012) soutěž v Austrálii nejel nikdy, u Citroënu (2013) dostal šanci Meeke a vloni u Hyundai jel jako dvojka na této soutěži Chris Atkinson. Navíc se soutěž v roce 2009 a v roce 2015 jede na úplně jiných místech.

Na Korsice už bude Španěl zpět na svém místě. I přes tyto zřejmé důvody je to ale podle 'zlých jazyků' první náznak možné změny u továrního Hyundai v roce 2016. "Dani v posledních letech v Austrálii nejel a soutěž s centrem v Coffs Harbour nezná. Nemá tedy potřebné zkušenosti. Na Korsice bude ale zpět ve svém autě se startovním číslem 8," dodal ještě šéf týmu.

img-responsive

Naposledy jel v Austrálii Sordo s Citroënem C4 WRC, ale úplně jinou soutěž... | foto: Citroën Sport

"Jsem moc rád, že mi tým věří. Ale vlastně se pro mě mění jenom startovní číslo [8 pro Paddona, 20 pro Sorda]. Na tuto soutěž se budu připravovat stejně jako na jakoukoliv jinou. Těším mě, že budu moci zabojovat o body pro tým," říká Hayden Paddon. 

"V týmu jsme o tom po Rally Finland mluvili. Vím, že musíme všichni táhnout za jeden provaz a hlavním cílem je nejlepší možný výsledek mezi týmy. Těším se, až poznám tyto nové zkoušky a opět pojedu zdejší spcifickou soutěž," okomentoval rozhodnutí týmu Dani Sordo. 

Vytisknout

Diskuze: Paddon nahradí Sorda v továrním Hyundai v Austrálii

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

rally český krumlov

Základní kontrola vašeho vozu. Na co nezapomenout?

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Hustopeče nadále v tradičním formátu

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud