Nandan: Ogier za nás v roce 2018 jezdit nebude; Sordo vynechá Austrálii

-haj, 13. října 2017, 19:07 Google+

Co bude příští rok dělat úřadující mistr světa v rally a nejžhavější kandidát na letošního šampiona? Sébastien Ogier je stejně jako vloni nejdůležitějším klíčem na jezdeckém trhu. Jak se ale zdá, tak mu právě ubyla jedna možnost budoucího působení. Michel Nandan, šéf Hyundai Motorsport, totiž potvrdil, že za ně Ogier příští rok určitě jezdit nebude. Zároveň oznámil jezdeckou sestavu pro závod v Austrálii.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Sébastien Ogier k Hyundai pro příští rok neodejde

Sébastien Ogier k Hyundai pro příští rok neodejde | foto: Red Bull

Sdílejte článek

Sébastien Ogier je na nejlepší cestě k získání svého pátého titulu mistra světa v řadě. Ačkoliv před touto sezonou uzavřené partnerství s M-Sportem funguje dobře, tak je budoucnost Francouze u týmu Malcolma Wilsona nejistá. Jezdec se totiž obává, že Fiesta WRC bez silného finančního zázemí automobilky bude ve vývoji oproti svým konkurentům zaostávat. 

Jak se ale zdá, tak se mu teď jedny dveře pro příští rok uzavřely: "Sébastien Ogier pro nás v roce 2018 nebude jezdit," řekl Michel Nandan. V německu bázovaný tým korejského výrobce automobilů s největší pravděpodobností letos žádný titul nezíská. Pro příští rok má silnou sestavu čtyř jezdců - Thierryho Neuvillea, Haydena Paddona, Daniho Sorda a nově také Andrease Mikkelsena. Na finálovém závodě sezony tak Hyundai musel určit jednoho ze svých pilotů, který bude pauzírovat. Černého petra si vytáhl Dani Sordo. V Austrálii se tak můžeme těšit na Neuvillea, Paddona a Mikkelsena. Španěl si tak po Walesu může začít užívat zimní pauzu.

img-responsive

Michel Nandan potvrdil, že Ogier v jeho týmu příští rok jezdit nebude | foto: Hyundai Motorsport

Oficiálním důvodem pro to, že Hyundai v Austrálii 4 auta nenasadí, je logistická náročnost. "Díky komplexnosti logistiky nemůžeme na soutěži v Ausrálii nasadit čtyři vozy, ačkoliv by to bylo ideální řešení. Naše rozhodnutí je bázováno na tom, kterým posádkám dáváme na australské šotolině nejlepší šance. Thierry nám zde vloni zajistil první pódiové umístění, Andreas zde už vyhrál [v roce 2016 v barvách VW] a Hayden na této soutěži každým rokem roste. Sezonu chceme zakončit co možná nejlépe, abychom tím položili silný základ pro příští rok," zakončil Nandan. 

Ogierovi i tak ale zbývá několik možností. Může buď zůstat u M-Sportu, u kterého se ale stále naskýtá otázka financí. Může se ale také vrátit do Citroënu, kde na něj Yves Matton čeká s otevřenou náručí. Jako nejméně pravděpodobný se jeví odchod Ogiera do Toyoty, kterou odmítl už vloni.

Vytisknout

Diskuze: Nandan: Ogier za nás v roce 2018 jezdit nebude; Sordo vynechá Austrálii

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

Ogier, Sebastien - Ingrassia, Julien

Wilson: Tovární podpora od Fordu je stále v nedohlednu

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Rally Šumava v galerii

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud