Zavede Peugeot týmovou režii? Sainz je proti

Desprese jako jediného zatím potkaly problémy | foto: Red Bull

V polovině soutěže byly tři Peugeoty na čele soutěže. Bruno Famin, šéf týmu, se během volného dne nechal slyšet, že hlavní je úspěch francouzské značky. Proto by mohlo dojít k týmové režii. Pravdou ale je, že hlavně tři etapy následující po dni volna budou dost odlišné od předchozího průběhu, proto by se pořadí na čele ještě mohlo promíchat.

Druhý víkend Dakaru začal a poprvé se posádky vydají do pouště. To by mohla být nevýhoda pro dosud vedoucího Loeba, který zatím všechny předčil. Jelikož posádce Loeb-Elena ještě s pouští zkušeností chybí, konkurence věří, že by mohlo dojít k obratu.

Pokud by se mu však i nadále dařilo, pak by se mohl Bruno Famin, šéf továrního týmu Peugeot, dostat do složité situace. Tempo jeho 'tří mušketýrů' na čele je dost vysoké a rozestupy jsou dost malé. Čím déle bude souboj trojice Sébastien Loeb, Stéphane Peterhansel a Carlos Sainz pokračovat, tím více hrozí, že někdo z nich udělá chybu.

"Loeb, Peterhansel i Sainz mají všichni stejnou šanci na vítězství. Čím více na sebe budou tlačit, tím více možná stoupá moje šance," uvědomuje si situaci Al-Attiyah z tábora Mini. Peterhansel právě u Mini týmovou režii zažil, v roce 2014 musel přestat útočit na vedoucího Naniho Romu. Francouz tedy pokyny týmu už jednou uposlechl.

Sainz nabádá Peugeot, aby týmovou režii nevyužil | foto: Red Bull

"Napřed musíme zvládnout nadcházející dny. Ty znamenají v navigaci zcela novou výzvu. Poté se uvidí," odpověděl vyhýbavě Sébastien Loeb. Naproti tomu jeho kolega, Carlos Sainz, se proti týmové režii postavil: "Nemyslím si, že je týmová režie dobrá. Když jsem jezdil u Volkswagenu a mým kolegou byl Al-Attiyah, tak jsme spolu mohli až do konce volně bojovat."

Famin k tomu jenom poznamenal: "Nejdůležitější je výsledek značky...".

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy