Sainz po odstoupení: Peugeot na sebe může být hrdý

Sainz měl dobře nakročeno k zisku svého druhého dakarského vítězství, Peugeot ale i tak odvedl dobrou práci | foto: Red Bull

Sen o druhém dakarském vítězství se Carlosu Sainzovi rozplynul. V 10. etapě došlo k fatálnímu poškození převodovky u jeho Peugeotu 2008 DKR 16, což Španěla vyřadilo ze soutěže. Vůz byl sice ještě servisním kamionem týmu Peugeot dotažen do bivaku, ale ani mechanici s ním už nic nenadělali.

Vůz se startovním číslem 303 musel ze soutěže odstoupit poté, co se pouhých 30 kilometrů před cílem 10. etapy rozbila jeho převodovka. "Převodovka je u Peugeotu 2008 DKR16 integrovaná jako nosná část podvozku.

Obávám se proto, že nebude možné vůz opravit," obával se už v dunách pouště Fiambala jezdec. Mechanici v bivaku provedli průkum rozbitého vozu a zjištili, že je prakticky neopravitelný. "Jsem samozřejmě zklamaný - myslím, že je to normální. Na druhou stranu jsem i povzbuzený.

Sainz předal pomyslnou štafetu ve vedení Dakaru Peterhanselovi | foto: Red Bull

Nelze srovnávat okolnosti letošního a loňského ročníku. Letos jsme byli hned od začátku konkurenceschopní a bojovali na čele soutěže. Do dnešní etapy [10.] jsme vstupovali z prvního místa. Ale tak to je. Když se podíváte, jak je auto konkurenceschopné, pak Peugeot může být hrdý na odvedený výkon."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy