CRT Škoda-Kopecký před Švédskou Rally

Druhého podniku seriálu Mistrovství světa v rally se zúčastní posádka Czech Rally Teamu Škoda-Kopecký.

Na start Švédské rally se s vozem Škoda Fabia WRC postaví mladíci Jan Kopecký-Filip Schovánek, kteří před dvěma týdny dokončili Rally Monte Carlo na jedenáctém místě.

Švédská rally je typická sněhovými bariérami a úzkými pneumatikami s hroty. Ačkoliv úseky rychlostních testů vedou napříč zimním královstvím, dosahují jezdci během soutěže průměrných rychlostí, které patří mezi absolutně nejvyšší v celém šampionátu. Mnoho zkušených jezdců využívá sněhových bariér pro zpomalení svých automobilů. Atraktivními pro diváky a především fotografy jsou dlouhé, táhlé smyky a odletující fontány bílého prašanu. Až do roku 2004 byla Švédská rally výsadou pouze skandinávských pilotů. Od jezdců náročná soutěž vyžaduje nejen velkou dávku talentu, ale i vytříbený cit a velké závodnické srdce.

Jan Kopecký s Filipem Schovánkem absolvovali trať oficiálního shakedownu celkem pětkrát. Čtyřkilometrový úsek zvládli nejrychleji v čase dvě minuty a pět vteřin.

„Během shakedownu jsme zkoušeli pneumatiky s různou délkou hrotů. Výchozí nastavení z našeho testu v Moravském Karlově bylo dobré, ale zdejší úseky jsou výrazně rychlejší. Proto jsme se snažili zlepšit ovladatelnost vozu právě v rychlých pasážích,“ řekl po oficiálním shakedownu Jan Kopecký.

„Na shakedownu jsme si potřebovali především ověřit a případně doladit nastavení vozu Škoda Fabia WRC. S vozem panuje velká spokojenost, vše proběhlo bez nejmenších problémů,“ doplnil Josef Kopecký.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy