Solberg solidně zakončil éru Imprezy WRC2006

Solberg, Petter | foto: Subaru WRT

Ačkoli prohrál souboj o třetí příčku se svým bratrem Henningem, Petter byl se svým výsledkem na rally Norway spokojen. Norsko bylo zároveň posledním závodem pro Subaru Impreza WRC2006.

Subaru představí novou specifikaci Imprezy pod označením 2007 na nadcházejícím podniku v Mexiku a společně s Petterem Solbergem a jeho týmovým kolegou Chrisem Atkinsonem chtějí ukončit poněkud problémové období se starým vozem.

Zvláště pro Solberga byl dobrý výsledek z domácí soutěže důležitý. Do závěrečné etapy startoval na třetím místě poté co těžil z Loebových problémů v průběhu druhého dne. Ačkoli Solberg měl 10 vteřin náskok před bratrem, v první nedělní RZ zvolil špatné pneumatiky a Henning šel na „bednu“.

I přes to, že se mu rozplynula vidina pódia, Petter byl šťastný ze svého výsledku a řekl, že body, které se starým vozem získal, budou pro vývoj sezony rozhodující.

„Byla škoda, že mě Henning předjel, ale i za těchto okolností jsem s výsledkem spokojen,“ uvedl. „Nemohli jsme jet rychleji. Byli jsme realističtí ohledně výsledku, kterého můžeme na této rally dosáhnout a tomu jsme přizpůsobili naši strategii. Nejdůležitější pro nás bylo dokončit soutěž na bodech a neudělat žádné chyby. Byl to poslední závod s WRC2006 a body, které jsme zde získaly, jsou velmi důležité pro celou sezonu. Byl neuvěřitelný zážitek projíždět rychlostní zkoušky před tolika diváky a vidět podél cest mnoho norských vlajek.“

Šéf týmu Richard Taylor byl také šťastný ze získaných bodů a řekl, že se velice těší do Mexika na to jak vyjedou s novým vozem. Subaru doufá, že jim nová Impreza pomůže v návratu mezi absolutní špičku.

„Samozřejmě, že by jsme rádi viděli Pettera na podiu, ale náš cíl je získat slušný počet bodů,“ uvedl Taylor. „Bohužel volbou pneumatik s dlouhými hřeby jsme v neděli neumožnili Petterovi obstojně soupeřit s Henningem.“

„Celkově jsme s výkonem Imprezy 2006 na její poslední soutěži spokojeni a těšíme se na debut specifikace 2007 v Mexiku,“ dodal Taylor.

Foto: Subaru

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy