First: Ještě letos pojedeme

Duval, Francois | foto: First Motorsport

Tým Francoise Duvala tvrdě usiluje o znovu získání Fabie WRC z týmu Wevers Motorsport, aby s ním mohli ještě letos zasáhnout do bojů Mistrovství světa.

Vedení týmu First Motorsport si je sebejisté, že se budou schopni ještě letos účastnit seriálu MS navzdory dřívějším opačným spekulacím. Škoda Fabia WRC, která jezdila v barvách First Motorsport byla pronajímána od Škody Motorsport a nedávno vedení mladoboleslavského týmu prodalo vůz belgickému týmu Erika Weverse. Celý kontrakt okomentovala Škoda Motorsport tím, že First neplní smluvní požadavky především z finanční neschopnosti.

Duvalův tým celou věc popírá a prohlásil, že se jedná o chybu v interních záležitostech mladoboleslavského týmu. Nyní se First snaží vůz získat zpět od Erika Weverse, který odkoupil zbylé Fabie z motorsportu a hodlá je pronájímat.

Nastalá situace vede k obavám, že se tým nezůčastní Rally Sardinia v polovině příštího měsíce a tudíž by byl ohrožen i celý původně plánovaný program týmu, jenž původně čítal 9 závodů MS. Ovšem Skoda Belgium Import ve spolupráci s týmem First věří, že se situace vyřeší a Francois bude na startu této šotolinové soutěže v plné kondici.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy