Kronos: Potřebujeme silnější vůz

Carlsson, Daniel | foto: OMV Kronos WRT

Šéf týmu Mark Van apeluje na Citroen. Chce zvýšit konkurenceschopnost jejich vozu Xsara WRC. Neoslnivé výsledky nejsou podle Van Dalena chybou jezdců, ale pomalé Xsary.

OMV Kronos Citroen World Rally Team není spokojen s dosavadním průběhem sezony a na jejich kontě v hodnocení konstruktérů je jen 21 bodů. Což tým v průběžném hodnocení řadí společne se Stobart týmem na poslední příčku. Navíc jezdci Manfred Stohl a Daniel Carlsson nefigurují ani v TOP6 v žebříčku jezdců.

Podle Van Dalena je příčina v kooperaci s týmem Citroen. " Z naší strany jsme vyvíjeli neuvěřitelný tlak na tovární tým Citroenu, aby nám dodali silnější vůz. Bohužel tento problém řešíme již od konce minulé sezony a nyní je opravdu akutní," hořekuje šéf týmu.

"Myslíme si, že vůz může být rychlejší, protože máme vynikající posádky a věřím, že i náš tým pracuje výborně. Takže problém je v nedostačující rychlosti vozu, myslíme si." Snažíme se najít východisko s Citroenem pro dodávku lepších a novějších dílů schopných vyvíjet se, abychom dosáhli lepších výsledků.
"

"Byl to vždy Citroen, který připravoval vozy a který vše vyvíjel, ale myslím si, že nemáme vše, co je z vozu možné dostat. Proto jsou zde dvě varianty, buď nám Citroen pomůže a nebo nám dodají nejlepší a nejnovější díly na Xsaru, co mají."

"Když jednou čí dvakrát dosáhneme v průběhu roku na stupně vítězů, bude to fantastické. Ale nemůžu snít, protože vím, že to nebude vůbec jednoduché. Když dokončíme sezonu bez jakéhokoliv problému a dovedeme se párkrát solidně umístit, bude to pro nás uspokojivé.

FOTO
: OMV KRONOS WRT

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy