Seznam přihlášených na Bohemku odhalen

Kopecký, Jan | foto: CRT Kopecký

Po dlouhém čekání byla konečně zveřejněna startovní listina jedné z nejsledovanějších soutěží u nás. Zájem o bohemii byl vždy díky mnoha faktorům ze strany zahraničních posádek veliký, letos tomu však pohled do startovky příliš nenapovídá.

Největší dopad na úbytek zájmu zahraničních posádek je nešťastně zvolený termín závodu, který byl oproti loňsku o měsíc posunut vpřed. V minulém roce se jelo v polovině července kvůli MS ve fotbale, ovšem díky tomuto termínu se do Boleslavi krom mnoha cizích posádek sjelo i mnoho fanoušků.

Největší věhlas a zájem o bohemku je z řad norských jezdců, kteří dávají na reference soutěžácké legendy, J.Hauglanda. Pravidelně se sem vracel norský mistr Schie, dále například Kjaer, zkoušející letos vůz kateg. WRC v MS, či Kvam představující širší špičku sk.N v Norsku. Ti všichni se sem jezdí "učit asfalt". Když k tomu připočteme Sandella, Burkarta a několik italských posádek, bylo vždy v Boleslavi na co koukat. Ovšem na to všechno můžeme letos zapomenout. Ke startu je přihlášeno pouhých 80 posádek a je to nejméně za několik posledních let. Ta letošní startovka skýtá kromě naší pravidelně startující špičky pět zahraničních jmen. Pojede loňský smolař, Švéd Patrik Flodin, Nor Brynildsen, jenž u nás poprvé představí vůz S2000, jeho krajan Larsen a dvě zcela průměrné polské posádky, nám dobře známý Beltowski s Mitsubishi a Bednarski se Civicem. Navíc start zřejmě největšího adepta na vítězství z řad zahraničních posádek Flodin, rozbil v Řecku vůz a jeho učinkování na Bohemii neni zcela jisté.

Seznam přihlášených najdete ZDE

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy