Michelin se definitivně stahuje z MS v rally

| foto: Archiv RallyZone.cz

Francouzký pneumatikářský gigant – firma Michelin oznámil svůj úmysl opustit definitivně kolotoč Mistrovství světa v automobilových soutěžích. Toto rozhodnutí firma učinila po pátečním rozhodnutí FIA, která vybrala jako dodavatele pneumatik pro juniorský šampionát (JRC) italskou společnost Pirelli.

Michelin, jehož sesterská společnost BF Goodrich ještě v letošním roce dodává pneumatiky i do vrcholné kategorie WRC, se od příštího roku bude na soutěžích objevovat pouze jako značka vyrábějící pneu pro potřeby soukromých jezdců.

 

Firma však zároveň prohlásila, že do konce letošní sezony nehrozí jakýkoliv problém se ztrátou kvality jejich pneumatik dodávaných do JRC.

 

Francouzký výrobce pneumatik se z mistrovství světa v rally stahuje po 35 letech. První vítězství značka zaznamenala již v roce 1973, když vůz s pneumatikami Michelin poprvé vyhrál v Rally Monte Carlo. Další zajímavostí je i to, že za posledních 21 měsíců nevyhrál světovou soutěž jiný vůz než ten, který jel právě s pneumatikami od Francouzského dodavatele.

zdroj: www.wrc.com

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy