Manfred Stohl pojede domácí Waldviertel rally

Stohl, Manfred | foto: www.stohl.at

Rakouský pilot Manfred Stohl pojede svou domácí soutěž – OMV Rally Waldviertel - poslední podnik rakouského mistrovství. Stohl pojede s vozem Mitsubishi Lancer EVO IX, který bude poháněn zemním plynem.

Druhým jezdcem přihlášeným do této soutěže s vozem poháněným plynem bude Beppo Harrach. Oba tyto speciálně upravené závodní vozy vyvinula společnost OMV.

 

Na sedadle spolujezdce se vedle Stohla objeví jeho tradiční spolujezdkyně  z Mistrovství světa Ilka Minorová. Obě posádky startující s těmito vozy pojedou pod hlavičkou týmu OMV CNG Team. Soutěž se u našich jižních sousedů pojede 10. listopadu.

 

Šotolinový povrch soutěže bude pro mě jistě výhodou. A Mitsubishi poháněné plynem – jak EVO IX se kterým pojedu já, tak i EVO VI Beppo Harracha – jsou vozy v perfektní kondici. Vždyť v loňském roce obsadil právě Beppo s vozem EVO VI na zemní plyn, celkové páté místo v Rally Waldviertel. V letošním roce jel Beppo soutěž v okolí Judenburgu a řídil zde Lancer EVO IX na zemní plyn. Tady se vůbec poprvé takto poháněný vůz objevil v cíli na stupních vítězů. Tyto výsledky jsou velice uspokojivé a před OMV Rally Waldviertel nás naplňují optimismem.“ řekl k chystanému startu Manfred Stohl.


Foto: Stohl racing

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy