Kyperská rally v novém hávu

Ford WRT | foto: Ford Motor Company

Pro letošní rok vypadla Kyperská rally z kalendáře mistrovství světa. Pořadatelé však usilují o návrat soutěže mezi světovou elitu a i proto pro letošní rok připravili mnoho změn. Ty se mají projevit v lepším hodnocení mezinárodních pozorovatelů automobilové federace FIA.

Jednou z hlavních změn bude přesunutí servisní zóny i celého zázemí Kyperské rally zpět do města Limasol. V tomto pobřežním městě se již v dřívějších letech centrum soutěže nacházelo a po roční pauze se do něj na žádost týmů opět vrací.

 

Mezi další pozitivní kroky pořadatelů lze jednoznačně označit i zařazení pouze jednoho průjezdu na většině rychlostních zkoušek. V minulosti totiž po prvních průjezdech startovního pole připomínaly testy spíš tankodrom plný kamení a hlubokých kolejí, než v závodní trať.

 

Oproti „světovým“ zvyklostem bude letos soutěž na tomto středomořském ostrově pouze dvoudenní, přesto pořadatelé věří že kdyby se v budoucnu na Kypr vrátilo mistrovství světa, zvládli by opět připravit stejně kvalitní soutěž i v třídenním formátu.

 

 

Letos se Kyperská rally bude započítávat do mistrovství středního východu. Rally proběhne 12. – 14. října a na dálku svede souboj o přidělení MS s Rajdem Polskym. Ten už proběhl v červnu a jeho hodnocení bylo velmi kladné.

Ilustrační foto: Ford

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy