Štěpán Vojtěch k dnešnímu shakedownu

Vojtěch, Štěpán | foto: OMV Bixxol Rally team CZ

Čtvrteční dopoledne bylo na Novozélandské rallye ve znamení shakedownu. Ten se vzhledem k jeho profilu, který byl hodně odlišný od samotných rychlostních zkoušek, rozhodly některé teamy úplně vynechat.

Mezi ně se ale nepřiřadila posádka OMV BIXXOL Rally Teamu CZ, Štěpán Vojtěch vysvětluje proč: „Byli jsme nuceni vyzkoušet některá nastavení, především pak fungování motorových map.“ K dnešnímu dopolednímu klání pak ještě na vysvětlenou přidává: „Trať v okolí servisní zóny, která byla vytýčená pro shakedown, nebyla svým charakterem vůbec podobná erzetám. Nastavení tak musí vycházet hlavně z toho, co jsme vyzkoušeli během pondělního testu. Časem se navíc začaly na trati vyjíždět hodně hluboké koleje a stávala se tak téměř neprůjezdnou. Z toho důvodu se hodně posádek, které nemuselo, shakedownu raději ani nezúčastnilo. Ve třetí jízdě se nám podařilo auto lehce škrábnout, ale to k tomu patří,“ doplňuje ještě k jízdě české dvojice, navigátor Michal Ernst.

A jak dopadne letošní ročník Novozélandské rallye z pohledu pilota, Štěpána Vojtěcha. „Myslím, že by se vyplatilo tipovat na Marcuse Gronholma, který tady asi vyhrát musí, pokud chce přemýšlet o titulu. Loňská absence Sebastiena Loeba tady na Novém Zélandu by také mohla sehrát svou roli, jelikož vložky jsou úplně stejné. Já bych si vsadil tedy na Marcuse.“

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy