Na Waldviertel rally se čeká velká konkurence

Benik, Balasz | foto: Archiv RallyZone.cz

V pátek odstartuje poslední podnik letošního rakouského mistrovství tradiční Waldviertel Rally. Pro mnohé známá pod dřívějším názvem Rally Semperit.

Soutěž  je tradičně šotolinová, které bude letos ještě více a soutěžící na ní absolvují až 90% celkové délky soutěže, která činí 507 kilometrů z toho 182 bude odjeto v ostrém tempu na 17 rychlostních zkouškách.

Seznam přihlášených posádek je obohacen o velké množství zahraničních posádek mezi kterými jsou také špičkové české týmy, které se pravidelně na konec sezóny této soutěže účastní. Hlavním lákadlem však je avizovaný start pravidelného účastníka mistrovství světa, domácího Manfreda Stohla, který bude pilotovat plynem poháněné Mitsubishi Lancer. Mezi další adepty na nejvyšší příčky se řadí hlavně maďarský šampion Balasz Benik který přiveze Ford Focus WRC, dále český mistr Václav Pech či účastník mistrovství světa produkčních vozů Štěpán Vojtěch ( oba Mitsubishi Lancer Evo IX ). Mezi dalšímy zvučnými jmény které jsou mezi přihlášenými je např. Hermann Gassner, Milan Liška, Peter Gavlák, Jiří Tošovský či Michal Riečica.

Na startu ovšem bude chybět domácí legenda Raimund Baumschlager, který na předposlední soutěži rakouského mistrovství zdemoloval své Mitsubishi.

V kategorii A8 budou bojovat také stále populárnější vozy S2000, které v rakouském mistrovství ještě nemohou bodovat pouze být klasifikovány v celkovém pořadí. S vozy této specifikace by měli startovat Michal Kósciuszko z Polska na Fiatu Punto. Dále s Volkswagenem Polo  domácí  Andreass Waldherr  a s Peugeotem 207 slovinský mistr Andrej Jereb.

První etapa startuje v pátek 9. listopadu ve 12:00 hod. ve městě Horn nedaleko českých hranic. Druhý den je situován v okolí města Listchau. Sevisní areál bude umístěn na rallycrossovém okruhu Nordring na kterém se taky pojede také superspeciální rychlostní zkouška.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy