I druhá Fabie Kit Car v Praze má svého jezdce

Březík, Miroslav | foto: Roman Hanák, RallyZone.cz

Stále chybí v seznamu přihlášených na Pražský rallysprint jméno posádky, která usedne do druhé Fabie Kit Car s dílen Impromatu. Ale je rozhodnuto že se jím stane populární zlínský pilot Miroslav Březík.

Právě tento jezdec dostal nabídku od p. Brůzla k zapůjčení tohoto vozu, kterou po jednání se sponzory přijal. "Podařilo se nám sehnat potřebné finance pro start naší posádky s tímto vozem v Praze a už se těšíme jak se svezeme," dodal M. Březík.

Miroslav Březík odstartoval sezónu na Valašské rally se svojí osvědčenou Felicií třídy A5. Ovšem začátek sezónu se nevydařil a způsobil problémy do další části šampionátu. "Na Valašsku se velmi poškodila převodovka a udělala nám velkou čáru přes rozpočet, proto jsme se nemohli pravidelně zúčastňovat celého šampionátu," Uvedl Březík.

Dalším startem byla domácí Kopná, kde Míra i přes problémy s posilovačem řízení s přehledem vyhrál svoji třídu a i v absolutním pořadí atakoval první desítku.

Po Kopné přišla na řadu populární Barum rally kde přes velkou konkurenci se silnějšími vozy zajížděl Míra velmi dobré časy v jednotlivých zkouškách a nejvíce si cení třetího místa mezi dvoukolkami na RZ Troják kde byl poražen pouze Jean-Josephem a Grzybem.

Poslední soutěží absolvovanou s felicií, tedy rally Vsetín Míra opět vyhrál svoji třídu a ve skupině A skončil na skvělém druhém místě.

Tolik k letošnímu učinkování posádky a teď pár slov Míry Březíka co očekává od svezení s Fabií Kit Car na Pražském rallysprintu.

"Na Prahu si žádné cíle nedáváme o výsledek až tak nejde, jen chceme vyzkoušet fábii a hlavně zjistit jestli umím s autem vůbec jezdit. Felície je už odzkoušená a je to spíš hračka od které už vím co po mě chce. Fábie má skoro dvojnásobně takový výkon a je to prakticky vůz kategorie S1600. Má také sekvenční převodovku se kterou sem ještě nikdy nejel. Uvidíme jak nám to s autem půjde ale na 40km se toho moc nenaučíme."

Foto: www.auto-news.cz, Roman Hanák, Würth Partr Rally Vsetín 2007

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy