Bude Jänner Rally pneumatikovou loterií?

Semerád, Josef | foto: www.semerad-rally.cz

Všichni účastníci zahajovacího podniku mezinárodního mistrovství ČR v automobilových soutěžích s napětím očekávají, jaké počasí bude v okolí Freistadtu panovat.

Zatím to vypadá na takové malé rakouské „Monte Carlo“, kde správná volba pneumatik bude velkou ruletou.

A jaká je aktuální situace? Dnes na Nový rok leží na všech rychlostních zkouškách rallye sníh. Za poslední dva dny přibylo celkem pět centimetrů nového sněhu. To znamená, že v severní části kolem Liebena, nyní leží na cestách celkem 20 až 25 cm sněhu, v jižní části kolem Pregartenu je to pět centimetrů. K tomu navíc mnoho ledových ploten.


Pokud teploty, jak to slibují všechny předpovědi, v následujících dnech i nadále zůstanou pod nulou, pak skutečné zimní rallye v Mühlviertelu nestojí nic v cestě. Sníh byl odklizen pouze z hlavních silnic, což usnadní příjezd mnoha fanoušků na jednotlivé rychlostní zkoušky.

 
Další sněžení se do nadcházejícího víkendu neočekává. Je ale možné, že by v sobotu odpoledne mohlo opět začít sněžit, což by mohlo výrazně zasáhnout do závěrečných soubojů o vítězství.
Mnohé ze zúčastněných posádek částečně absolvovaly své obhlídkové jízdy ještě bez sněhu, především na jihu oblasti. Vzhledem ke změněným podmínkám budou muset v následujících dnech až do startu rallye své rozpisy ještě změnit a vylepšit.


Jedno je jasné – první závod FIA European Rally Cup, který je současně započítáván do rakouského a českého mistrovství v rallye, bude skutečnou sázkou na pneumatiky.

Armin Holenia

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy