Nové výzvy pro Al Qassimiho

Al Qassimi, Khalid | foto: Ford Motor Company

Šejk Khalid Al Qassimi se po nabitém závodním programu v roce 2007, kdy se zúčastnil šampionátu MERC (Mistrovství středního východu v rally) a čtyř světových soutěží, zapojí do WRC také v roce 2008. Ve voze týmu BP Ford Abu Dhabi odjede 10 závodů.

Al Qassimi vedl v roce 2007 šampionát MERC, ale o celkové vítězství přišel v rozhodující bitvě s Nasserem Al Attiyahem. V roce 2008 se hodlá více soustředit na rozšířený program ve WRC.

“Nemohu se dočkat, až odstartuji svoji první celou sezónu ve WRC v novém voze Abu Dhabi,” řekl Al Qassimi. “Vypadá skvěle a je rychlejší a lehčí než model, s kterým jsem jezdil minulý rok."

“V kalendáři je letos hodně asfaltových soutěží a startovat do sezóny v Monte Carlu a pak ve Švédsku - kde se očekává hodně sněhu a ledu - je evidentně trochu odlišné od toho, na co jsem zvyklý v Abu Dhabi a  MERC."

“Nejvíc se těším na Jordánsko, kde jsem loni vyhrál v MERC. Budu tak mít možnost se porovnat s nejlepšími jezdci světa na známém místě. Pak se pokračuje v Sardinii a Řecku, kde mi snad příznivé počasí pomůže dosáhnout dobrých časů."

Pomocníkem Al Qassimiho bude (při jeho letošní účasti na více závodech WRC) zkušený navigátor Michael Orr, který jezdil v letech 2006 a 2007 po boku jezdce týmu Stobart Ford Matthewa Wilsona.

“S Michaelem v kokpitu, což je velmi zkušený navigátor, se dívám optimisticky na nadcházející sezónu. Jeho znalosti budou zásadní, až se budu seznamovat s novými soutěžemi a povrchy,” řekl Al Qassimi.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy