Loeb: Mexiko je velmi důležité

rally sweden | foto: Citroën Sport

Týmová jednička Citroen Total Sport Sebastien Loeb považuje Mexiko za velmi důležitou soutěž. Chce si po neúspěchu ve Švédsku spravit chuť a získat nějaké body.

Ve Švédsku udělal Loeb chybu. Jeho auto po smyku neudržela sněhová bariéra a vůz šel přes střechu. Loeb nemohl vyjet a poškodila se spojka a převodovka.  V následujícím flexiservisu bylo zjištěno, že poškození není možné opravit, jelikož se mohou použít pouze díly vezené v autě. Tudíž následovalo odstoupení. Dělat chyby není pro Loeba charakteristické. Vždyť neudělal chybu několik let.

Loeb je v celkovém pořadí na třetím místě, se stejným bodovým ziskem deseti bodů jako druhý Latvala. Na vedoucího Hirvonena ztrácí šest bodů. Hirvonen má určitou výhodu a může svůj náskok navýšit.  Oproti tomu Loeb je pod tlakem. Také tato rally je prvním podnikem na šotolině. Odbude se zde také premiéra nové gumy od Pirelli pro šotolinu, s názvem Scorpion.

"Když uděláte chybu a nezískáte body, na dalším podniku jste vystaveni určitému tlaku. Nebude to jednoduchý závod," říká k Mexiku Loeb a pokračuje "Zdejší zkoušky jsou velmi proměnlivé. Někde široké, jinde úzké. Občas kluzké, jindy plné nenápadně skrytých kamenů. Občas se vyskytne brod," komentuje Loeb trať mexické rally.

Loeb také komentuje nové pneumatiky: "Faktor pneumatik bude velmi důležitý. BUde důležité šetřit gumy na tvrdém povrchu, a potom také udržet správnou přilnavost. Vůbec netuším, jak se bude nová guma chovat. Otázkou zůstává, co bude dělat guma bez mousse systému. Bude nejspíš hodně defektů, a to bude rozhodovat,".

V loňském roce Loeb s Elenou Mexiko vyhráli. V prvních RZ  hodně bobovali s Petterem Solbergem, ale ten potom prorazil olejovou vanu a odstoupil. Celý tým opět tvrdě pracoval na vylepšení auta a jeho chování na šotolině. Bude zajímavé sledovat jak se Loeb oprostí od tlaku.

"Je to první šotolinová rally. Může zde být sucho a prašno, ale také může být i bláto. Rychlostní zkoušky jsou ve vysoké nadmořské výšce, kde se počasí může rychle měnit," končí povídání Loeb

Předpověď počasí pro město León hovoří tak, že teploty budou klesat z dnešních 29 na 24, ubude oblačnosti a bude spíše dusno a hodně slunečno. Ale v Mexiku člověk nikdy neví. Vysoká nadmořská výška na vysočině může udělat během okamžiku absolutní změnu.

    

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy