Hirvonen: Zkrátka jsem jim nestačil

Hirvonen, Mikko | foto: Ford Motor Company

Mikko Hirvonen, jezdec továnío týmu BP Abu Dhabi Ford skončil na Rally Mexiko až na čtvrtém místě. Jak probíhala rally z jeho pohledu?

Mikko po celou dobu soutěže nemohl najít optimální rytmus. Jeho mladý týmový kolega ho značně převýšil. První den končil Mikko etapu už více než minutu za vedoucím Loebem.

V první etapě jako vedoucí jezdec šampionátu čistil trať. Bohužel se s tímto úkolem nedokázal srovnat. Lépe se mu nevedlo ani ve druhém dni, kdy sice nejel první, ale zase jej postihl dvakrát defekt. Stálo jej to dvě a půl minuty. Byl najednou ohrožen za ním jedoucím Henningem Solbergem.

Poslední den rally postihly před posledními dvěma zkouškami Henninga problémy. Díky tomu uhájil čtvrté místo. V celkovém hodnocení jezdců patří Hirvonenovi stále první místo, ikdyž jen o jediný bod před Loebem.

Co k tomu říká Mikko Hirvonen: "Opravdu to nebyla moje rally. Jarri i Seb byli velmi rychlí, nedokázal jsem jim za žádnou cenu sekundovat. Chvíli jsem se o to pokoušel, ale skončilo to vždy krizovkou, tak jsem radši ubral a soutředil se na zisk bodů,".

Další vyjádření k defektrům, které jej postihly ve druhé etapě: "Byly to nešťastné defekty, ani nevím na co jsem najel. Obecně to byla z mé strany prostě hrozná rally," míní Hirvonen a dodává: "Musíme to hodit za hlavu a soutředit se na další podnik v Argentině. Musíme jet hned z počátku rychle a spolehlivě. Chtěl bych udržet vedení v šampionátu i po Argentině,".

I šéf týmu Malcolm Wilson se vyjádřil k účinkování Hirvonena: "Po závodě jsme rozebírali kde byla chyba. Mikko je zkušený pilot. V Argentině samozřejmě chceme udržet vedení v šampionátu. Mikko ukázal svou rychlost a určitě se to projeví v Argentině," míní Wilson sen.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy