Roman Kresta testoval Peugeot S2000

Peták, Josef | foto: Tomáš Urban, RallyZone.cz

Přední český jezdec si vyzkoušel řízení Peugeotu 207 S 2000 v Manovicích u Nepomuku.

Roman Kresta se letos zúčastní kompletnícho velkého mistrovství české republiky v automobilových soutěžích. Bude pilotovat osvědčený vůz Mitsubishi Lancer EVO IX ze Žebráku. Už dříve ale ohlásil, že na letošní Barum Rally, která se již opět jede jako podnik IRC, pojede s vozem kategorie S 2000. Také prohlásil, že by rád jel s vozem značky Peugeot.

Josef Peták už tento vůz představil na Pražském rallysprintu na konci loňské sezóny a vůbec si nevedl špatně. Letošní začátek sezóny naplánoval na Valašskou rally. Proto o uplynulém víkendu testoval v Maňovicích u Nepomuku. Romana Krestu přizval, aby si vyzkoušel chování vozu Peugeot 207 S2000.

Petákův Peugeot je ze stáje Racing Lions. S vozy Peugeot této stáje již Peták dříve startoval. Peugeot 306 Maxi. Z této stáje pocházel i Peugeot 306 Maxi, se kterým kdysi úspěšně startoval Renato Travaglia na Rally San Remo.

V prozatímní startovní listině letošní Valašské rally jsou tři vozy kategorie S2000. Peugeoty Petáka a Odložilíka, Punto - Tarabuse. Další rozbor startovní listiny Valašské rally provedeme až po uzavření příjmu přihlášek, který je dnes.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy