Al Qassimi se vrací

Rally Monte Carlo | foto: Ford Motor Company

Khalid Al Qassimi se vrací do BP-Ford Abu Dhabi World Rally týmu pro Jordánskou rally a jako jediný z továrního týmu má tu výhodu, že zdejší tratě zná.

Khalid Al Qassimi má nespornou výhodu v tom, že se naučil jezdit rally v šampionátu FIA na Středním Východě. Jordánskou rally jel i vloni, kdy se rally jela jako kandidátský podnik a dokonce zde i vyhrál.

Letos se do rally pustí se svým navigátorem Michaelem Orrem. Jeho kolegy budou jako vždy Mikko Hirvonen a Jari-Matti Latvala. V Jordánsku pojede Al Qassimi po delší době (Švédská rally v únoru) a na šotolině jel naposled ve Finsku vloni v srpnu.

„Jel jsem zde šestkrát nebo sedmkrát, ale vyloženě pouštní zkoušky byly nahrazeny za zkoušky na normálních cestách. Letos bude 40% nových zkoušek. Cesty jsou dost uhlazené, je to, jako když jedete po asfaltu, jen hnědá barva vám napoví, že jste na šotolině. Vloni jsem zde vyhrál a to jsem jel tak na 50%, letos bych tak chtěl začít a až se po pár zkouškách budu cítit lépe, pokusím se přidat. Je to moje první rally na nových pneumatikách Pirelli pro šotolinu, budu tedy potřebovat nějaký čas na poznání jejich vlastností,“ říká 36 letý Al Qassimi

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy