Loebovo jubileum

Rally Sardinia (ITA) | foto: Archiv RallyZone.cz

Ohlasy jezdců v cíli: Fordy se snažili, ale ať dělali, co chtěli, na suverénního Francouze to prostě nestačilo. Loeb tak slaví už 40. vítězství s vozem WRC.

Sebastien Loeb

"Celý víkend byl pro nás hodně frustrující, ale připsali jsme si naše 40. vítězství ve WRC. Auto fungovalo perfektně a navíc jsme skoro nechybovali. Kdybychom nevyhráli, bylo by to pro nás obrovské zklamání, tak že jsem velmi šťastný nejen za nás, ale i za celý tým. Tato soutěž jen potvrdila, že s naším vozem můžeme směle bojovat o vítězství na každém povrchu, to je pro následující soutěže příjemná zpráva."

Mikko Hirvonen

"Ráno to bylo skvělé, ale kilometr po startu jsme trefili skálu a nevěděli, jak moc je naše poškození vážné. Myslel jsem, že jsme píchli, ale pneumatiky Pirelli zůstali v pořádku a podrželi nás. Odpoledne jsem chtěl ještě zkusit na Loeba něco vymyslet, nakonec jsem vsadil na jistotu. Jari-Matti zajížděl dobré časy, tak že jsme nemohli jet úplně pomalu. Kromě pátku, kdy jsme neměli tu správnou rychlost, to byla povedená rally. Jsme stále na prvním místě, tak že v příštích soutěžích budu muset zlepšit nástup do rally. Možná jsem trochu zklamaný, ale stále se řídím tím, že když nemůžu vyhrát, chci brát druhé místo."

Jari-Matti Latvala

"V pátek bych byl rád, za umístění v nejlepší pětce, tak že z tohoto pohledu je třetí místo skvělé, hodně mi to přidalo na sebevědomí. Kdybych na RZ2 neudělal chybu, kdo ví, jak by to vše dopadlo. Včera to bylo skvělé a jel jsem úplně nadoraz. Ráno jsem trochu bojoval s Mikkem, ale neměl jsem úplně dobrou pozici na trati. Necítil jsem se tak dobře jako včera, trať byla kluzká, věděl jsem, že na Mikka už to stačit nebude. Snažil jsem se ho sice držet, zároveň jsem však nechtěl hloupě chybovat v honbě za lepším umístěním. Když jsem věděl, že už druhý nebudu, raději jsem trochu zpomalil. Mikko to dneska vyhrál a druhé místo patří jemu. Na začátku jsem říkal, že můj cíl je umístění na podiu, to se podařilo, odvedli jsme dobrou práci."

Gigi Galli

"Nakonec je to dobrý výsledek. Po defektu, který jsme absolvovali v pátek, jsem byl trochu zklamaný. Můj šéf Malcolm Wilson mi však řekl, že stále můžu být čtvrtý a měl pravdu.  Po zbytek rally jsme si drželi dobré tempo a zajížděli vyrovnané časy. Před domácími fandy kolem trati jsem se chtěl ukázat v dobrém světle. Nyní se cítím v autě mnohem lépe. Pro mě bylo velice důležité dokončit a před fanoušky a sponzory se trochu ukázat."

Daniel Sordo

"Nepodařilo se nám uspět, přestože jsme zvyšovali náš tlak. Zkoušeli jsme různé možnosti, ale nepodařilo se nám najít to správné nastavení aut. Jsem přeci jen trochu zklamaný, i když první den se nám velmi povedl a získali jsme další body. Do konce sezony zbývá ještě hodně času a určitě se nám naskytnou další příležitosti, kde dokončíme rally na podiu."

Chris Atkinson

"OK, získali jsme další body a stále držíme třetí místo v hodnocení jezdců, každopádně máme za sebou náročný víkend. I když jsme byli rychlí a nechybovali jsme, nestačilo to na ostatní."

Henning Solberg

"Nikdy jsem se nedostal pořádně do tempa a většinou jsme zápasili s nastavením vozu. Nemohl jsem najít ten správný rytmus. Trať byla extrémně náročná, všude samé skály, bylo to hodně nebezpečné. Pro mě je nakonec důležité, že jsme získali další zkušenosti s tímto povrchem a neudělali jsme žádné větší chyby. Bohužel nemáme možnost testovat, tak že před Řeckem a Tureckem jsme si alespoň vyzkoušeli nějaké věci. Chtěli jsme zde zdárně dokončit bez nějakých problémů a získat informace o autě, abychom mohli v dalších podnicích více tlačit, to se všechno povedlo, tak že jsem spokojený."

Urmo Aava

"Jeli jsme sem s tím, že se chceme hlavně učit a zkusit získat nějaké body, což jsme splnili. Na Henninga jsme nestačili, tak že jsme chtěli kontrolovat naši pozici."

Per-Gunnar Andersson

"Bylo to dost náročné, ale jedna dobrá zpráva tu je, auto jelo perfektně od startu až do cíle. Z toho jsem opravdu nadšený. Napříč celé soutěže, kdy panovaly opravdu tvrdé podmínky, náš nepotkal žádný větší problém. Nyní máme dobrý základ, na kterém můžeme stavět. V této soutěži jsme nemysleli ani tak na body, jako spíše na bezpečný dojezd až do cíle. Jsem rád, že jsme toho byli nakonec schopni."

Petter Solberg

"Není potřeba cokoliv říkat. Bylo to hodně těžké. Doufám, že nové auto už bude mít to, co potřebujeme."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy