B-tým Subaru příští rok na startu

Subaru Impreza WRC 2008 | foto: Subaru WRT

Fanoušci týmu Subaru můžou mít po dlouhé době radost. Nejen, že se tento víkend na Rally Acropolis poprvé objeví dvě nové Imprezy WRC, ale příští rok se počet továrních Imprez zdvojnásobí.

Dnes je to přesně týden, co tým Subaru oficiálně představil značně modifikovanou Imprezu a hned přichází s další novinkou. Příští rok bychom měli na startovním roštu vidět rovnou čtyři tovární jezdce s novou Imprezou WRC.

Původně se dokonce počítalo s tím, že by se druhý tým Subaru zapojil i do zbytku letošní sezony, nakonec se však Richards rozhodl udělat změnu a přesunout tak premiéru až na příští rok.

"Nový tým bude až příští rok. Tuto sezonu se chceme soustředit na zaběhnutí nového vozu, ale příští rok už odstartujeme se čtyřmi naprosto stejnými vozy."

Ačkoliv Richards už vznik nového týmu potvrdil, o jezdeckém složení zatím konkrétní představu nemá, jediný požadavek je účast britského jezdce.

"Rádi bychom v týmu britského jezdce, ale zatím netušíme, kdo by to mohl být. Na pozici druhého jezdce už žádnou představu nemáme, ale třeba Francouz Sebastien Ogier nás zaujal, ten je však vázán smlouvou s Citroenem nebo se nabízel Jari-Mati Latvala, ale rozhodl se zůstat ve Fordu."
 
"V úvahu pak připadá třeba Anton Alen, který ale s vozy WRC nemá žádné zkušenosti. Jak jsem řekl, zatím bychom chtěli jednoho britského jezdce, ale kdo to bude, to opravdu nevím. Nový tým tu nebude pro to, aby vydělával peníze, ale aby pokryl náklady."

Nová Impreza sice ještě neodjela žádný soutěžní test, tudíž je na jakékoliv spekulace brzo, ale kterému příznivci této značky by se nelíbilo mít hned tři auta stejné značky na stupních vítězů…

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy