Martin Prokop dnes odstoupil, zítra jede dál

Prokop, Martin - Tománek, Jan | foto: Lusk, Petr

Martin Prokop nedorazil do cíle úvodní rychlostní zkoušky Rally Acropolis, když se hned v úvodu prvního soutěžního dne octl mimo trať.

Po prvních dvou mezičasech sice mezi produkčními vozy vedl, ale pak sjel z cesty, odkud se nemohl dostat nazpět a ve vložce pokračovat. Navíc se mu to přihodilo v místě, kde nebyli žádní diváci, kteří by mu pomohli. Autu ani posádce se nic nestalo a zítra bude v soutěži pokračovat v rámci SuperRally, avšak s 35 minutovou penalizací.

Do série dvou zatáček jsme byli malinko delší na brzdy. I když jsme se to snažili všemožně zastavit, dlouhý smyk skončil zadkem v krajnici, což nás stáhlo mimo cestu. Poté nám  trvalo déle než hodinu, než se nám auto podařilo vytáhnout.  Jediné co nás může alespoň trochu hřát, jsou do té doby zajeté mezičasy,”  popisuje Martin nehodu.

“Zítřek a pozítřek je tak těžký, že stát se může opravdu cokoliv. Vložky jsou hodně obtížně a rozbité, bude se dít hodně věcí,  a zabrat dostane určitě i technika, což zcela jistě zamíchá výsledky,” uzavírá z Řecka jihlavský jezdec.

TZ/martinprokop.com

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy