Těžké boje jsou nejlepší

rally sweden | foto: Citroën Sport

Týmový šéf Citroënu Total Olivier Quesnel řekl, že těsný boj v posledním dni na Turecké Rally ukázal, že páteční taktizování Fordu bylo zbytečné a do WRC nepatří.

Loeb skončil třetí, byť jel první na trati v páteční i během sobotní etapy. Quesnel řekl, že je rád, jak se s tímto handicapem Seb popral.

„Neděle byla skvělým dnem, opravdová bitva. Myslím, že všechny dny by mohly být takovéto. Jezdci by dělali pouze svoji práci – jezdili by jak nejlépe umí. Myslím, že oba, jak Hirvonen tak i Latvala, ukázali, že dokáží závodit s Loebem. Takové bitvy jsou lepší pro všechny, i pro WRC,“ řekl Quesnel.

V pátek Quesnel otevřeně kritizoval BP Ford za taktiku, kterou zvolili, aby Loeb čistil trať i sobotu. Po skončení rally řekl Quesnel, že by byl rád, kdyby se systém rally vrátil k předchozím letem, kdy prvních 15 jezdců startovalo v obráceném pořadí.

„Nestarám se o to, co se stalo v pátek, ale WRC nepotřebuje nějaké taktické bitvy. V neděli jsme mohli vidět, jak to vypadá, ačkoliv jsme nevyhráli, byl jsem rád, protože jsme předvedli solidní výkon. Preferoval bych systém, který byl vloni. Bylo to hezčí vidět, jak Marcus bojoval s Loebem, a ne takové taktické bitvy, jako například s Hirvonenem a Latvalou v Turecku,“ dodal Quesnel.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy