Dani Sordo zvítězil na O.K. Auto Ralli

Sordo, Dani | foto: Citroën Sport

Tovární jezdec absolvoval přípravu na Finskou rally vítězně.

O.K. Auto Ralli si vybral člen továrního týmu Citroen Dani Sordo jak přípravu na další podnik WRC. Sordo dominoval se svou tovární C4 celé soutěži, která se jela v sobotu v regionu Kouvola, jižně od Jyväskylä. Tento sprint měl osm rychlostních zkoušek ne nepodobných tratím, které budpou ve Finsku.

Sám Sordo ke svému vítěznému vystoupení říká: "Běhěm soutěže jsem se koncentroval na rozpis, který je pro úspěch na těchto tratích velmi důležitý. " a pokračuje: " Bylo výborné počasí, před soutěží pršelo a v soutěži byly přeháňky. Sesbírali jsme důležitá data a poznatky z nastavení, které určitě využijeme ve finské soutěži. Pro mne to byla zase skvělá zkušenost s rychlou finskou šotolinou. Chci tyto poznatky maximálně zúuročit dobrým výsledkem ve Finsku. Už se moc těším," řek na závěr Dani Sordo.

Inženýr Laurent Fregosi, který se stará o podvozek závodního speciálu C4 k této soutěži říká: "Tento řekněme test byl užitečný ze dvou věcí. Jednak byl důležitý sběr dat, které vyhodnotíme, a také kvůli Danimu, který mohl vyzkoušet v závodě, jak se které nastavení na dané trati chová, vycházeli jsme z nastavení předstartovního testu," uzavírá povídání Fregosi.

V tomto závodě startoval i Aaron Burkart, ale skončil osmadvacátý. Autokrosař Radik Shajmijev skončil se svým Peugeotem S2000 ve třiadvacátý.


Výsledky v  časech

1.Daniel Sordo           Citroen C4 WRC       44.56;2
2.Juha Salo             Mitsubishi Lancer EVo IX   + 1.20;9
3.Jari Ketomaa           Subaru Impreza WRX STI        +1.31;4
4.Kosti Katajamäki      Mitsubishi Lancer EVo  IX            +2.13;2  
5.Jukka Hiltunen        Ford Focus WRC 03                  +2.18;4 
6.Ari Vihavainen         Ford Focus WRC                     +2.31;2  
7.Kalle Pinomäki         Mitsubishi Lancer EVo  IX           +3.08;4  
8.Joni Nikko              Mitsubishi Lancer EVo  IX          +3.31;8  
9.Jussi Välimäki      Mitsubishi Lancer EVo VIII      +3.36;5 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy