Mojmír Máder na domácím poli

Máder, Mojmír | foto: www.rallyzone.cz | Trdla, Martin

Místní jezdec Mojmír Máder se spolujezdcem Rosťou Orlem se opět postaví na start dalšího sprintu sezóny a tím bude domácí Rallysprint Kopná.

V Tišnově to bylo jedno velké trápení. Nyní následuje start na domácí soutěži. Jaké to je startovat doma? Mojmír Máder na to říká: „Domácí soutěž je vždy specifická svou atmosférou, spousta kamarádů a známých. Jestli je výhodou, máte li na mysli znalost trati, tak asi ani ne.

Většina posádek na Kopné již startovala a vložky znají z loňska nebo předchozích ročníků,( i když jsou mírně upravené). A znáte  pořekadlo " kovářova kobyla... ". Navíc většina posádek jede podle rozpisu a neučí se vložky  zpaměti. To vidíte při srovnání časů při opakovaných průjezdech, ti zkušení nemají velké časové rozdíly. A mě navíc vadí, pokud se jede soutěž v okolí mého bydliště,  neustálé vyrušování rodinnými a pracovními záležitostmi. Takže pro mě spíše ne. Ale co pro mě výhodou není pro druhého může být jasná výhoda. Je to individuální,"



Na start je tedy opět připraven Nissan Almera GTi ve třídě N3, kde je obrovská konkurence. Vozidlo prošlo po Tišnově běžnou údržbou typu výměna náplní, kontrola podvozku, výměna brzdových desek a kontrola kotoučů. Další vylepšení bohužel nejde z finančních důvodů.

Posádka Mojmír Máder - Rostislav Orel a jejich Nissan Almera GTi mají na dveřích startovní číslo 75. Přijďte je podpořit.

Tým startuje ze mediální podpory Rallyzone.cz.

Text: Tomáš Urban
Foto: Rallyzone.cz / Tomáš Urban, Martin Trdla

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy