Finská legenda opět na startu

Alen, Markku | foto: www.moottoriurheilumuseo.fi

Soutěž na Madeira přinese dvě zajímavé události. Na start se postaví finská legenda Markku Alén. Ten bude zároveň sedlat žhavou novinku Fiatu.

Zveřejněná startovní listina na Rali Vinho Madeira, která se jede příští víkend, nenabízí žádné větší překvapení. Soutěž, která spojuje IRC a mistrovství Evropy i přes to nabízí pěkné mezinárodní startovní pole. Vrcholem bude start patnácti vozů kategorie Super 2000. A právě jeden z nich bude sedlat Anton Alén. Tak jak jsme zvyklí bude reprezentovat tým Abarth s vozem Fiat Grande Punto S2000. Antonu patří zatím průběžná sedmá příčka se 14 body. Jistě by si rád zpravil náladu a svoje bodové konto trochu rozšířil, i když asfaltové soutěže nejsou přímo jeho doménou.



Do tohoto vozu usedne Mistr světa z roku 1978, Markku Alén


Co je však zajímavější, tak na startu se objeví i jeho otec, mistr světa z roku 1978, Markku Alén. Kdo se však těší na porovnání sil otce se synem, bude asi zklamán. Otec Markku se totiž postaví na start pouze jako předjezdec, ovšem se zbrusu novým Fiatem Abarth 500. Tento vůz je usilovně připravován na homologaci v rámci skupiny R1 a start finské rallyové legendy je spíše komerčním tahem.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy