Ford Focus WRC 08 v Německu

Rally Monte Carlo | foto: Ford Motor Company

Továrna Ford nasadí novou verzi Focusu WRC při německé Rally.

Potvrzení přišlo z továrny až nyní. Opravdu dojde při Rally Deutschland k nasazení verze 08. S novou evolucí pojedou oba tovární piloti, jak Mikko Hirvonen tak i Jari Matti Latvala.

Co obsahuje nového verze 08. "Změn je celá řada. Nejvíce patrná je lehká změna přední části, ale hlavní změny jsou v motorovém prostoru. Změněno je turbo a také poloha klikové hřídele," říká hlavní inženýr vývoje

Jari Matti Latvala tento vůz ihned po příjezdu z Finska testoval a nemohl si jeho motor vynachválit. "Najezdil jsem v testu na asfaltu okolo 230 km první den a druhý asi 200km. Bylo třicet stupňů ve stínu a to já mám rád. Vůz byl skvělý, změny turba a motoru jsou znát," říká mladý Fin a dodává: "Moc jsem se toho o asfaltu naučil. Začali jsme nastavením z Monte Carla a postupně jej vylepšovali na Německo. Testoval jsem také různé druhy pneumatik,"

Uvidíme jak oba Fordy uspějí v Německu, kde bude již opět pokračovat další dějství bitvy o titul, který je letos velmi vyrovnaný. Rally ADAC Deutschland se jede už následující víkend.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy