Ogier zaútočil na špici v juniorech

Ogier, Sebastien | foto: www.rallymexico.com

Francouz Sebastien Ogier obrovsky povyskočil v pořadí juniorů dnes ráno. Jeho kolega Martin Prokop měl technické problémy s alternátorem.

Po vypuštění dvou posledních zkoušek ze včerejška, měl Prokop vybudován náskok téměř 8 vteřin. Naneštěstí pro českého jezdce přišly problémy s elektrikou už v Saarlandu. Ogier se pomalu dostával dopředu startovním polem. „Bylo to špatné. Rychlostní zkouška jako z noční můry. Ztráceli jsme, auto nejelo dobře. Jediné, za co můžeme být rádi, je to, že jsme nehavarovali,“ řekl Prokop. Bylo to horší a horší. O hodinu později jeho Citroen utichl a odmítnul nastartovat, to byl konec. Zatímco Prokop odstoupil, Ogier krok za krokem budoval náskok a upevnil si vedoucí pozici.
„Bylo to dobré ráno,“ řekl Francouz. „Ne pro Martina, dobré pro mě. Hodně jsem na něj dotíral, riskoval jsem a nakonec to dobře dopadlo. Teď se chci soustředit na dojetí do cíle,“ doplnil Ogier.
Aaron Burkhart doufal, že bude Francouze stíhat. Dnešní ráno mu zkazilo plány. Poškodil si řízení na jeho citroenu. Špatné věci měli ale ještě přijít. Na Panzerplatte havaroval. „Bylo to strašné,“ řekl. „Ne jen strašné, měli jsme ještě další problémy. Celkově se nám nedařilo,“ doplnil Burkhart.
Místní hrdina Florian Niegel byl dalším z těch, kterým sobotní ráno nedělalo dobře. Poškodil levé přední kolo na jeho suzuki Swift super 1600 a musel zastavit, aby jej vyměnil. Ztratil 16 minut. V soutěži pokračuje dál, avšak má problémy s motorem.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy