Preview: Barum rally Zlín

Vouilloz, Nicolas | foto: www.barum.rally.cz

Šestý závod seriálu IRC hostí česká Barum rally Zlín. Je to pro všechny samozřejmě nejbližší podnik v rámci IRC. V seznamu přihlášených nechybí ani vozy S2000, na startu by se jich mělo objevit 22.

Soutěž se odehrává na asfaltovém povrchu, ovšem není to úplně běžná rally. Trať se skládá z úseků, na kterých se mění typy asfaltu. To by mohlo být výhodou pro domácí jezdce. Jednotlivé vložky se také liší svým charakterem. Střídají se zde rychle úseky s těmi pomalejšími. Dalším velice důležitým faktorem na této soutěži je velké množství diváků. Ti se sem sjíždějí i z okolních zemí.

N vs. S2000
Když budeme vycházet z konfrontace vozů skupiny N a vozů kategorie S2000, tak zjistíme, že zde by neměly být S2000ky v takové převaze jako na Ypres. Trať Ypres se totiž skládá z rychlých úseku, ale ty jsou zakončeny pomalou zatáčkou. Všeobecně je pravdou, že vozy skupiny N jsou rychlejší na maximálce zato S2000 je rychlejší v techničtějších úsecích. Bude to tedy velice zajímavé a jak to dopadne si budeme muset počkat do neděle.

Favorité
Míchat kartami by mohli domácí jezdci v čele s Krestou, který zde startuje s Peuegotem S2000, Valouškem, také Peuegot S2000, nebo Pechem, který vsadil na osvědčenou techniku v podobě Lanceru. Těm se určitě postaví špička IRC v čele s loňským vítězem Nicolasem Vouillozem, Lucou Rossettim (oba Peugeot) nebo vítězem domácího asfaltového podniku v Belgii Freddy Loixem. Zastínit se nenechá určitě ani Fiat v čele s Giandomenicem Bassem. Vloni byl docela rychlý i Renato Travaglia ve službách Fiatu.

Časový harmonogram soutěže je zde.
Seznam přihlášených je zde.
Mapy RZ jsou zde.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy