Duval nahradí Latvalu

Hirvonen, Mikko | foto: Gijon, Enrique

Asfaltový specialista Francois Duval byl povolán do Ford World Rally Teamu, aby na zbývajících dvou asfaltových podnicích (ve Španělsku a ve Francii) nahradil Latvalu.

27letý Belgičan byl nominován jako bodující jezdec pro tovární tým Fordu. Pojede tak s Fordem Focus RS World Rally Car vedle týmové jedničky, a letos dlouho vedoucího muže průběžného pořadí, Mikki Hirvonena. Duval je všeobecně brán jako jeden z nejlepších asfaltových jezdců, což potvrdil i třetím místem z Německa, když zaostal jen Sordem a Loebem.

“Dudu“, jak bylo Duvalovi občas přezdíváno, bude navigován Francouzem Patrickem Pivatem a toto duo nahradí Jari-Mattiho Latvalu a Miikku Anttilu, kteří budou nominováni pro tým Stobart. Belgičanův Focus bude v tradičních barvách BP Ford Abu Dhabi. Latvala bude na zbývajících šotolinových podnicích působit v týmu BP Ford jako obvykle vedle Hirvonena.

„Jsem potěšen Malcomovu důvěrou a angažováním mě do BP Ford Abu Dhabi týmu. Po nějakých zkušenostech s Focusem, se teď v něm cítím pohodlně. Nový Zéland bude moje letošní třetí rally s Fordem, takže se v něm již dobře vyznám a rozumím set-upu. Doufám, že na obou asfaltových rally se mi podaří získat hodně bodů a pomůžu tak Fordu k titulu,“ řekl Duval.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy