Kresta vede české posádky

Kresta, Roman - Gross, Petr | foto: bpa.cz

Páté místo. To je výsledek Romana Kresty v úvodní rychlostní zkoušce Barum Rally Zlín. Pilot Tescoma Rally Teamu se svým tradičním navigátorem Petrem Grossem projeli s Peugeotem 207 S2000 tři kola centrem města zahaleného do noci za obrovského aplausu desetitisíců fanoušků.

Na první místo Roman ztratil devět vteřin. Opravdová rally začíná až zítra, neboť páteční zkouška v ulicích města i Baťovy továrny je především show pro diváky.

„Barumka“ začala za krásného letního počasí, diváci byli v početných zástupech jak při testovací zkoušce shakedown, tak při slavnostním startu nedaleko Baťova mrakodrapu – centra soutěže. Mezi dopolední jízdou a odpolední „rampou“ byl Roman jedním ze závodnických hostí oficiální tiskové konference. „Bude to velmi těžké a velkou roli může sehrát počasí,“ řekl novinářům z celého světa.

Zlínská soutěž je také součástí mistrovství Evropy i MMČR. Roman s Petrem mohou získat za určitých okolností titul mistra republiky. Klíč k zisku koruny krále české soutěžácké scény si však nechávají až na samotný cíl.

Roman Kresta
Bohužel, divácká erzeta nevyšla podle našich představ. Ztráta devíti vteřin je v takové konkurenci docela dost. Zvolil jsem příliš měkké pneumatiky, což se ukázalo jako chyba. Nicméně opravdové erzety nás čekají až o víkendu, tak doufejme, že budeme rychlejší než dnes. Čeká nás hodně náročná soutěž, uvidíme, jak do něj zasáhne počasí. Prý má pršet.  Pindula, Semetín i Troják jsou známé specifickým hrbolatým povrchem, což bude také velmi důležité. Každý detail v nastavení auta bude hrát roli a v tom by mohla být naše výhoda. Obrovskou výzvou je čtveřice sobotních zkoušek bez servisu.

Výsledky po první rychlostní zkoušce zde

Tisková zpráva bpa.cz

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy