Náročný víkend pro Bernda Casiera

Casier, Bernd - Miclotte, Frédéric | foto: www.ircseries.com

Bernd Casier a jeho co-driver Frédéric Miclotte neuspěli v šestém závodu série Intercontinental Rally Challenge, kterým byla Barum Rally Zlín. Během nedělní etapy totiž vyletěli z tratě a tento výlet je donutil odstoupit.

Byla to další smůla pro posádku, která ve Zlíně aspirovala na dobré umístění, zvláště když Casier startoval s Volkswagenem Polo Super 2000. Po sobotní etapě jim patřila solidní desátá pozice v celkovém pořadí. Casier neskrývá svoje zklamání, když se ohlédne za víkendem v Čechách.

„Byla to malá chyba s velkými následky. Byla to ovšem zcela jednoznačně moje chyba. Měl jsem nedotáčivé auto a v nájezdu na most jsem trefil bariéru. Polo zůstalo celé, ale nešlo už víc nastartovat. Nešlo ani zkusit auto roztlačit a při jízdě ho zkusit nastartovat, protože cesta byla do kopce.“

V pátek se před davy diváků uskutečnila speciální zkouška v ulicích Zlína za tmy. „Nebyla to ideální zkouška, protože jsme neměli dobré nastavení. Poté jsme s týmem upravili nastavení na takové, které mi vyhovovalo. Bohužel jsem pak měl defekt, který mě stál minutu,“ uzavírá Bernd Casier.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy