Henning půjde po Petterovi

Solberg, Henning | foto: Stobart Motorsport

Henning Solberg se na následující víkendovou Rally Nový Zéland opět připojí k týmu Munchi’s Ford a společně s Federicem Villagrou se pokusí probojovat do top 10.

Poté, co si v Německé rally připsal dva světové body, nikoliv však za Munchi’s Ford, ale za tým Stobart Ford, se Henning pokusí na svém oblíbeném povrchu získat další body. V dosavadních deseti soutěžích získal tento Nor 22 bodů. Před sebou má svého bratra Pettera, který má k dobru dalších pět bodů navrch, a jelikož minulý rok zde dokončil na nebodované deváté pozici, jeho cíle jsou jasné. Jet na plný plyn, dokončit soutěž a získat co možná nejvíce bodů.

"Na tuto rally se opravdu těším, obzvláště jsem rád, že se znovu jede na šotolině. Zdejší zkoušky jsou zde velmi rychlé a hodně se na nich skáče, a to je právě to, co mám úplně nejraději, můžu se totiž naprosto sžít s autem a zároveň si dodat sebedůvěru."

"V minulosti jsme zde nikdy nezaznamenali nějaký skvělý výsledek, ale myslím, že letos se na šotolině jen a jen zlepšujeme, tak že možná to tentokrát vyjde, a budeme moci tlačit od začátku až do konce, což nám zajistí další body do šampionátu."


Solberg se představí v týmu společně s argentinckým jezdcem Federicem Villagrou a oba se pokusí po Německé rally, kde Munchi’s Ford nestartoval získat pro tento tým další body.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy