Hirvonen zdrcen porážkou

Hirvonen, Mikko | foto: Ford Motor Company

Mikko Hirvonen dokončil Novozélandskou rally na třetím místě, přesto jen těžko skrývá zklamání, vítězství mu totiž prošlo mezi prsty.

Po druhé etapě měl možná největší šanci na vítězství, což se v neděli potvrdilo a tři RZ před cílem vedl. Jenže pak přišel defekt a rázem bylo pryč nejen vítězství, ale i druhé místo. Navíc i týmový kolega Latvala chyboval a vítězství tak spadlo do klína Loebovi, ten má nyní v čele šampionátu náskok osmi bodů.

"Když jsem zahlédl, že Jari-Matti má problémy, věděl jsem, že musím dojet do cíle. Bohužel však necelých 9km před cílem RZ nás postihl defekt pravé zadní pneumatiky. V tu chvíli jsem vůbec neměl tušení, jak a kde se to mohlo stát. Kilometr před cílem jsem pak dostal hodiny a poškodil jsem přední nárazník. Prostě už to horší být nemohlo."


“Je to pro mě jedno z největších zklamání v kariéře, ale prostě takový je sport. Myslel jsem si, že stačí jet normálním tempem a mohu zvítězit, ale nakonec jsme vítězství darovali Sebastienovi. Bohužel jsem na něj ztratil další body v šampionátu, ale nic není nemožné a rozhodně se nevzdávám.“

Hirvonen nyní ztrácí osm bodů na vedoucího Loeba, přitom do konce zbývají čtyři soutěže. Dvě na šotolině, dvě na asfaltu.

“Osm bodů není zrovna málo a bude obtížné tuto ztrátu dohnat. O to větší je to škoda, protože jsme to měli dobře rozjeté. Ale řídím se heslem, co tě nezabije, to tě posílí. Z této rally si odnáším jednu pozitivní věc, nyní už totiž vím, že můžu vyhrávat šotolinové soutěže.”

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy