Škoda Fabia S2000 v PCWRC 2009 ?

barum rally zlín | foto: Tomáš Urban, RallyZone.cz

Je známo, že Bernard Sousa bude testovat novu Fabii S2000. Co je zajímavé, že po Fabii pošilhává i Martin Prokop.

Jezdec z Madeiry letos jezdí PCWRC s Mitsubishi Lancer deváté evoluce. Bude testovat Lancer EVO X a také novu zbraň Škoda Fabia S2000. Celou sezónu využívá služby BRR Raimunda Baumschlagera, který mu Mitsubishi připravuje. Jde o osahání techniky se kterou pojede v sezóně 2009 PCWRC.

V souvislosti s tímto Rakouským jezdcem  a přípravcem vozů se vynořila také další jména. V hledáčku je i Andreas Aigner, který také jezdí vůz připravovaný v BRR. Aigner má za sebou velkého sponzora a to Red Bull. Je zde i náznak boje o místo v B týmu Citroen. Jedno místo má téměř jasné to má Ogier, druhé může být díky spolupráci Red Bulla a Citroen WRT právě Aignera.



Není vyloučeno, že značka Škoda bude provozovat dva speciály v Red Bull Racing Teamu Raimunda Baumschlagera, stejně jako tomu bylo s vozy Fabia WRC. Jezdci by mohli být třeba Aigner a právě Sousa.

Není tajemstvím, že s Fabií S2000 chce jet Jan Kopecký v týmu CRT Kopecký nejspíše IRC. Co se týče Martina Prokopa, tak ten by možná mohl vyrazit s novou Fabií do PWRC, kde mu letos patří prozatím pátá pozice.



Další jezdci, kteří projevili zájem jsou Juha Häninnen, Mathias Kahle, Tamas Turi . Máme několik slov do křížovky. Jak bude znít tajenka napoví čas. Homologace Fábie bude k 1. lednu 2009.

Foto: Rallyzone.cz / Martin Trdla, Tomáš Urban

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy