Austrálie opět mezi elitou světa

Solberg, Petter | foto: Subaru WRT

Příští rok se v kalendáři mistrovství světa opět setkáme s podnikem v Austrálii. Soutěž se však stěhuje z tradičního centra v Perth na druhý konec kontinentu.

Opět po třech letech se do kalendáře mistrovství světa pro rok 2009 vrátí australská rally. Po té, co se západoaustralská vláda rozhodla přestat podporovat podnik mistrovství světa, našli organizátoři nový domov tohoto podniku v New South Wales. Ve spolupráci s novozélandskou rally se tam má až do roku 2017 konat Repco Rally Australia.

Kromě pozitivního dopadu na místní cestovní ruch si organizátoři slibují také vytvoření nových pracovních míst právě pro tuto soutěž. „Během celého smluvního období přiteče do regiónu 100 miliónů dolarů,“ nechal se slyšet Geoff Parmenter, ředitel nového podniku v New South Wales. „Mistrovství světa je kromě toho jedinečnou příležitostí k prezentaci našeho regiónu ve světě. Loni sledovalo u televize mistrovství světa přes 816 miliónů lidí ve 180 zemích světa,“ poukázal také na popularitu WRC.

Centrum nové australské rally bude ve městě Kingscliff. Světová špička se zde utká 3. září na šestnácti RZ. Se servisní zónou v těsné blízkosti pláže se chtějí organizátoři postarat o novinku v šampionátu.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy