Kruté podmínky pro Valleja

Kronos Racing | foto: Felt, Marek

Domácí želízko všech Španělských fanoušků ani nezklamalo, ale ani nezazářilo. Sergio Vallejo, jakožto vybraný muž projektu BFGoodrich Drivers Team skončil v Rally Principe de Asturias na 7. příčce. Ačkoliv se posunul do vedení národního šampionátu, je toto umístění v IRC úspěch nebo ztráta?

Místo svého klasického náčiní Porsche GT3 dostal do rukou auto méně zvučné značky, zato na rally možná ještě rychlejší. Svůj Peugeot 207 S2000 týmu Kronos Racing ale v konkurenci hvězd IRC dovezl do cíle "až" na sedmé příčce. Nutno však dodat, že ze všech účastníků tohoto projektu měl asi nejtěžší pozici. I když měl Vallejo šanci auto otestovat, přeci jen je těžké zvyknout si na tak rozdílná auta a navíc ustát nevlídné podmínky na trati, kdy každá chyba na mokru znamená konec. Skloubit tyto dvě věci a být stejně rychlý jak jezdci IRC, kteří jsou už ostřílenými borci, to by byl hodně těžký úkol pro každého. Proto je potřeba brát výsledek s rezervou.

"První den, to pro mě byla opravdu náročná zkouška, ani na chvíli jsem neměl pocit klidu. Potřeboval bych tak dvě, tři rally na to, abych věděl, co si můžu v takovýchto podmínkách dovolit. Dneska už to bylo mnohem lepší, což potvrzuje sedmá pozice v cíli, díky které jsem v čele Španělského mistrovství. Upřímně mnohokrát děkuji všem z týmu Kronos a BFGoodrich. Byl to fantastický zážitek, na který nikdy nezapomenu!"

"Pro Sergia tu nebyly zrovna jednoduché podmínky, aby nalezl ideální cit pro auto. Přesto sám řekl, že mohl jet v pátek lépe, kdyby nechodil na brzdy tak brzo. Zároveň však neudělal žádné velké chyby a oprávněně si dojel pro sedmou příčku. Sergio byl za tuto zkušenost vděčný a opravdu si ji užil, což je ten základní cíl tohoto projektu," dodává Jacques Morelli, manažer BFGoodrich.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy