Vítězná posádka Martin - Reid

Markko - Park | foto: Peugeot

Provizorní jezdecká dvojice složená z bývalých hvězd WRC, Markko Martina and Robert Reida, vyhrála o tomto víkendu Richard Burns Memorial Rally, tedy závod konaný na počest zesnulého Richarda Burnse.

O tom, že se závodu zúčastní Martin, se už dlouho vědělo, ale o účasti bývalého navigátora Burnse jsme se dozvěděli teprve nedávno. Přesto tito dva dokázali s vozem Subaru Impreza WRC2008 vyhrát o více než šest minut před svými pronásledovateli. Těmi byli Tom Morris a Ken Bills (MG Metro 6R4) a Dick Maugher se Stevenem McNultym (Focus WRC). Celkem se rally zúčastnilo nad 100 posádek.

"Byl to fantastický podnik a já si ho opravdu užil. Nikdy před tím jsme spolu s Markkem ještě nejeli, nejen proto bylo úžasné svézt se s ním v závodním voze, v němž jsem neseděl dlouhých pět let. Markko jel opravdu úžasně, stejně tak i Subaru Impreza. Přesto si myslím, že je potřeba stále pár věcí ještě zdokonalit a nalézt mezi nimi určitý kompromis," říká Reid.

"Musím poděkovat Markkovi, že mi umožnil svézt se s tímto vozem a týmu Subaru za jejich podporu. Bylo to pro mě zas něco jiného, když jsem se mohl potkat s ostatními jezdci, kteří nikdy neměli šanci svézt se s WRC. "

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy