Peugeot Sport Belux v IRC 2009

barum rally zlín | foto: Tomáš Urban, RallyZone.cz

V nezměněné jezdecké sestavě bude Peugeot Sport Belux pokračovat ve velmi úspěšném seriálu IRC i v sezóně 2009.

Letos jezdili za tento tým dvě stabilní posádky. Nicolas Vouilloz-Nicolas Klinger a Freddy Loix-Robin Buysmans. K závodění používali speciály Peugeot 207 S2000, připravované firmou Kronos Racing. Sezóna 2008 se nadmíru povedla. Vouilloz s Nicolasem Klingerem vybojovali mistrovský titul pro rok 2008, Freddy Loix je letošním vicemistrem. Značka Peugeot vyhrála v poháru konstruktérů.

Letošní rok nazvali rokem Lva. Peugeotu se podařil maximální bodový zisk  a proto pojedou příští rok ve stejné sestavě a se stejnými vozy jako letos. Cílem je obhajoba výsledků z letošní sezóny. Tým se poprvé představí při zahajovacím podniku v Monte Carlu.

"V Monte Carlu náš tým nikdy nevyhrál, " říká šéf týmu Marc van Dalen "Právě přichází správný čas toto napravit,".

"Jsem velmi rád, že se naše spolupráce s týmem Peugeot Sport Belux-Luxemburg dále prodlužuje. Bude to již naše společná dvanáctá sezóna," dodává Dalen.

"Letos jsme zaznamenali čtyři vítězství, včetně jednoho doublu. Získali jsme oba tituly co více si přát, " říká manažer Peugeot B-L Jonathan Goodman a dodává: "Peugeot 207 S2000 je nejlepší vůz, který startuje v IRC. Pevně věřím, že se letošní úspěchy podaří v příští sezóně zopakovat,".

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy