Škoda s Hanninenem a Kopeckým?

Hanninen, Juho | foto: www.ircseries.com

Juhu Hanninenovi bylo patrně nabídnuto místo závodního jezdce týmu Škoda Motorsport pro sezónu 2009. Juha by tak mohl za volantem Fabie S2000 doplnit ve druhém voze Jana Kopeckého.

Hanninen, jenž letos vyhrál Ruskou rally v šampionátu IRC, nedávno testoval Fabii v Rakousku. Během testování utrpěl malou nehodu, když vůz zaparkoval mezi stromy. Stalo se tak po problémech s řízením.

Škoda Motorsport absolvovala minulý týden úspěšné testy ve francouzských Alpách s Janem Kopeckým a Gillesem Panizzim. Během 300 km testů se na voze neobjevila žádná závada.

Vypadá to tedy, že by příští rok Škoda mohla jet s Hanninenem a Kopeckým. Otázkou zůstává, co by pak bylo s Panzzim a Duvalem, kteří byli také spojováni se Škodou. Není tedy jasné, jaké rozhodnutí nakonec Škoda Motorsport ohledně jezdců a týmu (jestli nasadí tovární nebo satelitní tým) učiní.

Fabia S2000 má již naplánovanou homologaci k 1. lednu 2009, což by ukazovalo na možný start na lednové Jänner Rally v Rakousku. Dalším podnikem bude v rámci IRC Rallye Monte Carlo.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy