Van Merksteijn na Dakaru s BMW

Rally Dakar | foto: Jindra, Jaroslav

Peter van Merksteijn je holandský soukromníkem, který se účastí vybraných soutěží s Focusem WRC. Na příští rok si kromě rally naplánoval i jinou akci. Rally Dakar.

Peter van Merksteijn je vlastníkem týmu Van Merksteijn Motorsport a letošním vítězem čtyřiadvacetihodinovky v Le Mans s vozem Porsche RS Spyder (třída LMP2). Po rally a okruzích nyní okusí další odlišný závod – Rally Dakar. Třetího ledna příštího roku se na startu v Buenos Aires ukáže s vozem BMW X3CC a pokud půjde vše jak má, tak za další dva týdny ho s deseti tisíci najetými kilometry uvidíme v cíli.

V továrním týmu BMW, kam se nyní Van Merksteijn přidává, jsou již Nasser Al-Attiyah a Guerlain Chicherit. Navigátora mu bude dělat Belgičan Eddy Chevaillier, který během sezony naviguje van Merksteijna juniora, který se podobně jako otec účastní  WRC s Focusem. Poslední testování před tím, než bude auto odplaveno do Jížní Ameriky proběhne v německém městě Fürstenau. Při dalším setkání už bude do tuhého. Rally Dakar startuje třetího ledna 2009.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy