Rok bez Grönholma. Vrátí se?

Gronholm, Marcus | foto: Archiv RallyZone.cz

Máme před sebou poslední soutěž letošní sezony vozů WRC, po jejímž konci to bude už rok, kdy se s kariérou rozloučil dvojnásobný šampion Marcus Grönholm. Vrátí se?

Minulý rok měl Grönholm již na paměti, že pokud chce rozšířit sbírku titulů, má nejvyšší čas. Po celý rok sváděl vyrovnané souboje se Sebastienem Loebem a až na konci sezony kvůli výpadkům o titul přišel. Místo sladkého loučení to byla spíše smutná druhá příčka, i tak by si všichni fanoušci určitě přáli další setrvání. Po krátké době se ale začalo ukazovat, že skončit s rallysportem prostě jen tak nejde a tohoto Fina začali svrbět ruce.

Na začátku ledna dokonce prohlásil, že si nechává otevřená zadní vrátka: "Pokud bych úplně skončil, bylo by pak velmi obtížné vrátit se zpět. Zvláště po roce nic nedělání. Ostatní budou po celý rok jezdit a trénovat. A pokoušet se pak zvítězit, především na takových soutěžích jako třeba ve Finsku, kde se jezdí opravdu rychle, to není moc bezpečné."

To se sice nenaplnilo, ale i tak se určitě nenudil. Několikanásobné testování pro Ford, účast v ME Rallycrossu také s Fordem a nebo také předjezdec na rally či učitel mladých nadějí. To vše si letos vyzkoušel a na Wales byl dokonce představený jako případný záskok za Duvala. Vrátí se do šampionátu, dokud ho brázdí vozy WRC nebo je jeho návrat pouhou spekulací?

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy