Loeb: Chci vyhrát, ale titul je důležitější

Loeb, Sébastien | foto: Citroën Sport

Sebastien Loeb drží mnoho rekordů, ale v Británii ještě nikdy nevyhrál. Zlomí svoji zdejší neúspěšnou šňůru a připíše si jedenácté vítězství v sezoně?

Loeb měl během přestávky mezi Japonskem a Walesem náročný program. Svezl se s Formulí 1 od Red Bullu, projel se v závodním prototypu Peugeot pro Le Mans a o uplynulém víkendu získal, společně s manželkou, třetí místo v Rallye du Var (Citroen C2 S1600). Nyní se už chystá s týmem na Waleskou rally, která je jedinou klasickou soutěží, jež doposud nevyhrál. Po vítězství na Finské rally by tak rád přidal další vavřín a pojistil tím zároveň týmový titul pro Citroen.

"Je to rally, kterou jsem nikdy nevyhrál a rád bych to změnil. Ale není to pro mě úplná priorita. Mnohem důležitější je získat titul pro Citroen, a proto udělám vše, co bude v mých silách. Musíme obhájit náš jedenáctibodový náskok a nenechat naše soupeře výrazněji poodjet. Sice jsem měl teď náročný program, ale v Británii si to určitě užiji. Hlavně atmosféra je tam perfektní, například když jedete v lese a všude kolem je skoro tma. Ale podmínky jsou tam náročné a ne zrovna jednoduché. Dost často se může měnit terén v zatáčkách a hlavně v náročných pasážích, kde mát jednu zatáčku za druhou je to dost náročné, tak že se může stát, že budeme úplně bez gripu!",
předvídá Loeb.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy