Aava přijde o start ve Walesu!

Aava, Urmo - Sikk, Kuldar | foto: Citroën Sport

Jezdci World Rally Teamu Estonia Urmo Aava / Kuldar Sikk (Citroen C4 WRC) a Martin Rauam / Silver Kutt PWRC (Mitsubishi Lancer EVO IX) stáhli svoje přihlášky z Wales Rally GB.

V týmovém prohlášení stojí, že díky nestabilní a měnící se finanční situaci přijdou oba o start ve Walesu. „V roce 2008 jsme měli v plánu deset světových soutěží a minimálně jednu soutěž v Estonsku. V současnosti se můžeme s hrdostí ohlédnout za rokem 2008 a říct, že jsme našich cílů dosáhli. Zaznamenali jsme úspěšnou sezónu s Citroënem a získali jsme spoustu nových zkušeností. Vyhráli jsme pět rychlostních zkoušek a získali čtvrté místo na Rally Acropolis a páté na Novém Zélandu, což je mnohem víc, než jsme čekali,“ přiznává Aava.

Mluvčí týmu potvrdil, že smlouvy na příští rok jsou těsně před podpisem: „Mluvili jsme s Citroenem Sport, Stobartem Ford a Subaru až o dvanácti podnicích. Urmo testoval Subaru v říjnu a Ford minulý týden. Doufáme, že rozhodnutí ohledně vozu na příští rok padle nejpozději do příštího týdne (12.prosince).“

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy