Latvala: Nejsem blázen

Hirvonen, Mikko | foto: Ford Motor Company

Dvě etapy opanoval, až do poslední zkoušky vedl, ale přesto vítězství získal někdo jiný. Jari-Matti Latvala prohrál až v posledních kilometrech boj o celkové vítězství. Nepřipomíná Vám tento scénář letošní Nový Zéland?

„Tu poslední zkoušku jsem prostě už rychleji projet nemohl. Před startem jsem si v duchu řekl, buďto můžeme být první nebo druzí. Nechtělo se mi ve zdejších lesích čekat na odtahovku, která sbírá odpadlé posádky. Cesty byly dnes celkem solidně zmrzlé a grip se pořád měnil. Těžko se hledal rytmus a hned na první RZ jsem trefil svah. Dnes ráno jsem se pokusil zariskovat, ale byla to až moc bláznivá jízda,“ přiznává prohru Jari-Matti.

„Přestože svítilo slunce, bylo zde více ledu než na včerejších zkouškách. Měl jsem dva nebo tři krizové momenty, ale to je za těchto nevyzpytatelných podmínek přijatelné,“ komentuje Hirovonen svoje dnešní vystoupení.

„Byl to opravdu fantastický výkon Jariho-Mattiho proti pětinásobnému světovému šampiónovi. Byl pod velkým tlakem, ale udělal velký krok v jeho kariéře,“ hledá pozitiva šéf týmu Wilson.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy