Galli se vrátil a málem vyhrál

Rally Monte Carlo | foto: Stobart Motorsport

Gigi Galli měl na Německé rally vážnou nehodu, ale již nyní absolvoval první závod po této pauze a připravuje se na příští rok ve WRC.

Letos jakoby se s velkými nehodami roztrhl pytel. Počínaje Gallim v Německu, následovala vážná Duvalova nehoda v Japonsku a na závěr sezony neudržel své auto na silnici Chris Atkinson. Nicméně ta Galliho měla asi ty největší dopady. Galliho zranění ho letos už nepustilo do závodů. Nyní se ale zúčastnil Bettegova Memoriálu a pomalu se připravuje na návrat do WRC.

"Tento podnik jsem brali jako náš návrat do vozu WRC. Od té nehody jsem auto neřídil. Podmínky zde byly velmi zrádné, protože během víkendu zde velmi pršelo, ale užil jsem si to. Bylo tu ale mnoho špičkových aut i jezdců. Noha se zatím zdá být v pořádku. Sice přiznávám, že to ještě není úplně stoprocentní, ale během léčení jsem nezaznamenal žádné komplikace," prohlásil Galli.

V Bettegově Memoriálu nakonec obsadil druhé místo za vítězným Dani Sordem na Citroenu C4 WRC. Galliho další vystoupení bychom se měli dočkat v příštím roce ve WRC, zda-li to bude opět s týmem Stobart, ještě není jisté.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy