Problémy zbylého Mitsubishi

Mitsubishi Racing Lancer | foto: Mitsubishi Motors

Tým Mitsubishi má hlavu plnou starostí. Na Dakaru již ztratil tři auta. V soutěži jim tedy zbyl pouhý jeden stroj, který je až za trojicí Volkswagenů. Teď se ukazuje, že už i on by mohl mít problémy.

Během včerejší etapy, která vedla z La Serena do Copiapo, měl Lancer posádky Nani Roma-Lucas Cruz menší problémy. Roma musel několikrát zastavit, aby nechal teplotu motoru spadnout zpět do přijatelných mezí. Situace je o to horší, že stejné příznaky (opakované přehřívání motoru) vedly k odstoupení týmového kolegy Hiroshiho Masuoky. Ten už ale musel vzdát v první etapě.

Další posádka tři diamantů Stéphane Peterhansel a Jean-Paul Cottret musela odstoupit kvůli požáru motoru. Luc Alphand už také nepokračuje, protože jeho spolujezdci se udělalo nevolno, když vyprošťoval spolu s Lucem jejich Lancer ze soliska.

Možnost ztráty již poslední posádky nevzbuzuje právě velkou důvěru v tým Mitsubishi. Totální výpadek všech vozů by mohl dokonce vést až k rozhodnutí o odstoupení z Dakaru 2009. Roma se zatím drží na slušné čtvrté pozici.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy