Gordon sní o vítězství na Dakaru

rally český krumlov | foto: Josef Vyšata, RallyZone.cz

Robby Gordon se i letos účastní Dakaru s Hummerem. Pro mnohé odborníky je tento Američan tajným favoritem celé soutěže.

Také v týmu Robbyho Grodona probíhaly pečlivé přípravy na Dakar 2010, který odstartoval na Nový rok Buenos Aires. Hvězda americké série NASCAR vloni skončila na třetím místě a u mnohých, dokonce i u některých konkurentů, Gordon platí za černého koně soutěže.

Jeho Hummer H3 má startovní číslo 302, druhý jezdec týmu, Carlo de Gavardo, má startovní číslo 326. Robby by očekávání samozřejmě rád naplnil a vyhrál letošní Dakar. Pro Američana je to již pátý ročník na této soutěži a čtvrtý za volantem Hummeru. „Myslím, že neexistuje žádná těžší soutěž, než je Rally Dakar. Když už do toho vkládáme tak velké úsilí, tak bych tým samozřejmě rád odměnil vítězstvím. Bylo velkolepé, když jsem jako první Američan vyhrál etapu na tomto typu soutěže. Ale být prvním Američanem, který vyhrál Dakar celkově, to by znělo ještě mnohem lépe. Nejen mně, ale i ostatním lidem, od sponzorů a diváků až po lidi v týmu.“

„Rok 2009 byl pro mě velmi povedeným. Na Rally Dakar jsme obsadili třetí místo a také jsme vyhráli šampionát SCORE. Doufám, že i letos by se nám to mohlo podařit a na Dakaru bychom rádi patřili mezi uchazeče o vítězství,“ řekl sympatický Američan.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy